De winkelhuurprijzen zijn in 2013 voor het vierde jaar op rij gedaald. Dat komt door de verminderde vraag naar A1-locaties. De afname hangt bovendien samen met een laag consumentenvertrouwen en teruglopende bestedingen binnen het non-food segment. Dat maakt vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle bekend in zijn rapport over Nederlandse winkelhuurprijzen.

Gemiddeld daalden de huurprijzen met 1,85 procent. De tophuurprijzen daalden het sterkst bij straten in de middelgrote en kleine steden in demografische krimpregio’s in Overijssel, Friesland, Drenthe, Zeeland en Limburg.

Anders dan voorgaande jaren groeiden de tophuurprijzen van solitaire winkelruimten in de grootste winkelsteden niet. De prijzen in de meest populaire winkelstraten in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Eindhoven en Maastricht bleven stabiel. Alleen in de P.C. Hooftstraat en Hoogstraat/Noordeinde nam de huurprijs toe. Met name internationale retailers hebben belangstelling om zich hier te vestigen, aldus Jones Lang LaSalle.

Bron: Retailnews

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *